Volledig scherm
© Thinkstock

Jack S. wil 15 mille schadevergoeding van Haazen

DEN BOSCH - Jack S., het slachtoffer van Mario Haazen wil 15.000 euro schadevergoeding van de Helmonder. Het OM vindt drie mille voorlopig voldoende.

De man ligt al drie maanden in het ziekenhuis en doktoren kunnen niet vertellen hoe lang dat nog gaat duren. Hij heeft een flinke hoofdwond, twee gebroken onderarmen doorlopend in een pols, en ook zijn been is flink geraakt.

Paniekaanvallen
Volgens een slachtofferverklaring heeft hij meer last nog van psychische schade. Hij werd onverwacht van achteren aangevallen en bijna doodgeslagen. Daardoor heeft hij angst - en paniekaanvallen. Het overkomt hem bijna elke nacht waardoor hij niet kan slapen en dus overdag uitgeput is.

Vergoeding
De man wil 150 euro vergoeding voor kapotte kleren, en vijftien mille. Dat bedrag baseert hij op de vergoeding die is toegewezen in de zaak van Badr Hadi. Officier Renske van Schijndel vindt dat niet vergelijkbaar. Wel komt het een vergoeding toe, als Haazen wordt veroordeeld maar Van Schijndel ziet drieduizend euro als redelijk. Omdat de man nog niet uit het ziekenhuis is, kan dat bedrag nog oplopen. Advocaat Jan-Hein Kuijpers gaat uit van vrijspraak voor Haazen en dan vervalt de claim. 

Lees ook het verslag van de rechtszaak:
OM eist 6 jaar cel tegen wraakvader: 'Burgers die zo recht in eigen hand nemen zijn bedreiging van rechtstaat'

Lees ook de reconstructie:
Wraakvader Mario Haazen: 'Ik kon niet meer rustig reageren'