Jazzband Gare du Nord komt naar Helmond
Volledig scherm
Jazzband Gare du Nord komt naar Helmond © Gare du Nord

Jazzband Gare du Nord komt naar H2O-festival in Helmond

HELMOND - Het H2O-festival in Helmond heeft jazzband Gare du Nord weten te strikken voor de zaterdagavond. Op die dag is de toegang gratis voor publiek. 

Festivalorganisator Marcel Stevens is verheugd dat hij de Nederlands/Belgische jazzgroep naar H2O heeft kunnen halen. ,,Normaal gesproken is het met ons budget onmogelijk om Gare du Nord te programmeren. Zeker als je geen entree vraagt. Gelukkig heeft oprichter Barend Fransen, die uit Helmond komt, mee willen denken met ons", legt Stevens uit. ,,Extra bijzonder: het is voorlopig de laatste keer dat Gare du Nord in deze regio optreedt."

Het tweedaagse H2O-festival wordt dit jaar georganiseerd op vrijdag 14 en zaterdag 15 september, in de textielfabriek van Raymakers. Een kaartje voor 'Unplugged', op de vrijdag, kost 8,50 euro. Talent uit Helmond en omstreken treedt dan op, onder begeleiding van een professionele band.  ,,De kaartverkoop loopt goed", zegt Stevens. ,,We kunnen maar vijfhonderd mensen kwijt. Dus we raden mensen aan om niet te lang te wachten met de aankoop van hun kaartje." Tickets zijn te bestellen via de website van het festival.

Straattheater

Op zaterdag kan iedereen gratis naar binnen. Naast Gare du Nord is er dan ruimte voor straattheater en literatuur in de textielfabriek. De spectaculaire act Birdman komt onder meer naar Helmond. ,,Vogels met een spanwijdte van zeven meter, die door het publiek heen lopen. Ik denk dat veel mensen niet weten wat ze meemaken als deze 'beesten' hun opwachting maken", vertelt een enthousiaste Stevens. 

In de literatuurtent is er onder meer plek voor de schrijvers Peter van Vlerken en Jan Willem van den Enden. Zij lezen voor uit eigen werk. ,,Het wordt een heel knus hoekje, midden in het magazijn van Raymakers", zegt Stevens. ,,Ook qua aankleding hopen we weer wat stappen te kunnen zetten. Het zou mooi zijn als H2O elk jaar weer wat verder kan groeien. Dat het een festival wordt, waarmee Helmond zich op de kaart kan zetten."

In samenwerking met indebuurt Helmond