Volledig scherm
Deurneseweg in Helmond. © Google Streetview

Jongen (15) opgepakt in Helmond nadat hij naar huis fietsende scholieren met mes bedreigt

HELMOND/DEURNE - De fietser, die vorige week een groepje scholieren met een mes bedreigde op de Deurneseweg in Helmond, is vrijdagavond aangehouden in Helmond. De politie heeft de 15-jarige jongen uit Helmond vastgezet. 

De 15-jarige bedreigde vorige week een groepje scholieren, dat van school richting huis fietste. Niemand raakte gewond. Een woordvoerder van de politie meldt dat het om een eenmalige actie ging, al vraagt hij wel of er meer mensen zijn geweest die dit hebben meegemaakt. 

Opsporing

Een wijkagent kwam op de hoogte van de bedreiging via een WhatsApp-groep van de buurtpreventie. Daarin werd een melding gedaan. 

Een wijkagent heeft dinsdag gepost op de Deurneseweg, maar dat leverde niks op. Een dag later werd er een foto van de dader verspreid, in de hoop hem op te kunnen sporen. Dat is inmiddels gelukt. 

Waarom hij de bedreiging deed, is niet bekend. De politie verhoort de jongen binnenkort en doet onderzoek. 

  1. Kleine kermis heeft het moeilijk: ‘Ieder jaar verdwijnen er dertig dorpskermissen’
    PREMIUM

    Kleine kermis heeft het moeilijk: ‘Ieder jaar verdwijnen er dertig dorpsker­mis­sen’

    DE RIPS – Ieder jaar verdwijnen zo’n dertig kleine dorpskermissen van de evenementenkalender, stelt de Nationale Bond voor Kermisbedrijfhouders Bovak. Daardoor zijn er nu nog ‘slechts’ 1200 over van de 1500 enkele jaren geleden. Oorzaken hiervoor zijn vergrijzing in de dorpen, oplopende kosten en strengere regelgeving voor exploitanten. Desondanks genoten De Rips en Brouwhuis afgelopen weekend volop van het traditionele dorpsfeest.

In samenwerking met indebuurt Helmond