Volledig scherm
Een eerder optreden van de Rimboband. © Fotopersburo van de Meulenhof bv

Jubilerende Rimboband bij jubileum Caratconcerten Helmond

HELMOND - In het Carat-paviljoen in stadswandelpark De Warande in Helmond vindt zondag 1 september de jubileumviering plaats van 25 jaar Caratconcerten. 

Deze speciale editie van de gratis toegankelijke concertreeks wordt om 12.00 uur geopend door de Rimboband Helmond. Die viert zelf dit jaar ook een jubileum: 40 jaar. Het gezelschap bestaat uit muzikanten met een verstandelijke beperking.

Om 13.30 uur is het de beurt aan de Philips Harmonie en sopraan Laetitia Gerards. Zij studeerde in 2016 summa cum laude af aan het Conservatorium van Amsterdam. Gerards won diverse prijzen en treedt op met gerenommeerde orkesten zoals het Nederlands Philharmonisch Orkest, het Nederlands Kamerorkest en het Residentieorkest. De Philips Harmonie staat onder leiding van chef-dirigent Matty Cilissen.

Om 14.45 uur betreden de 24 muzikanten van Big Band Boxtel het Carat-paviljoen. En om 16.00 uur start De Notoire Fanfare uit Someren met wereldmuziek met hier en daar een klassiek accent. 

Ook de overige vier zondagen in september zijn er nog Carat-concerten. Op 22 september staat de muziek in het teken van de bevrijding.

In samenwerking met indebuurt Helmond