Volledig scherm
© Ton van de Meulenhof/fotomeulenhof

Juf Daisy van De Vuurvogel in Helmond 'terecht gekozen als de beste' (video)

HELMOND - Haar kinderen van groep zeven van De Vuurvogel in Helmond wisten het al langer. Nu weet heel Nederland het: Juf Daisy is de beste leraar. Daarom stonden er maandag bloemen in de klas, hing haar foto op een spandoek en kreeg ze een 'gouden' medaille.

De uit Venray afkomstige juf werd voorgedragen door kinderen uit de klas en interne begeleidster Annemarie Hagelaar. Die is zwaar onder de indruk. "Ik kom in veel klassen en heb nog nooit zo'n goed lesgevende collega gezien. Ze is zo effectief, raakt in haar uitleg zo de kern, weet kinderen echt te betrekken en nieuwsgierig te maken. Bovendien is ze ontzettend positief."

De wereld van die kinderen staat centraal in haar lessen, aldus de bejubelde juf. "Ik kijk steeds door de ogen van de leerlingen. Wat hebben zij nodig. En ik laat ze zelf nadenken."

'Leuke raadsels'
De kinderen zijn blij met hun juf. Hüseyin (10): "Ze kan heel goed uitleggen. De lessen zijn kort en krachtig." Klasgenote Maha (10): "De juf is ook heel grappig. Ze weet leuke raadsels." Stefano (11): "En ze maakt grapjes."

Ook lof van moeder Ajada Bellechhab: "Ze is slim, vriendelijk, aardig en heel lief."

Daisy Mertens krijgt woensdag te horen wat de titel voor extra werkzaamheden met zich meebrengen. "Ik wil graag leraren in Nederland inspireren. Ze na laten denken 'waar ligt jouw passie, waarom ben je leraar geworden'."

Feest maandag op basisschool De Vuurvogel in Helmond. Juf Daisy Mertens van groep 7a werd in het zonnetje gezet. Zij werd afgelopen weekend gekozen tot beste basisschoolleraar van het jaar.