Anna Bosker,  junior stadskunstenaar in Helmond.
Volledig scherm
Anna Bosker, junior stadskunstenaar in Helmond.

Junior stadskunstenaar Anna vraagt kinderen kunstwerkjes te maken voor expo in Geukerspark

HELMOND – De Helmondse junior stadskunstenaar Anna Bosker (11) is druk bezig met haar project ‘Natuurlijk, Helmond!’. Ze vraagt andere kinderen haar te helpen en ook kunstwerken te gaan maken. Met de natuur als inspiratiebron.

Later dit jaar worden de beste 45 inzendingen samen met het werk van Anna zelf tentoongesteld in het nieuwe Burgemeester Geukerspark in het centrum van Helmond.

Met het project ‘Natuurlijk, Helmond!’ wil Anna Bosker laten zien hoe mooi de natuur in Helmond is. Bij de expositie in het park wil ze 91 kunstwerken met als thema natuur laten zien. Waarom 91? Omdat er in Helmond ruim 91.000 mensen wonen. 

Iedereen kan kunst maken

Anna tekent, schildert en fotografeert zelf 46 kunstwerken. Ze vraagt andere kinderen uit de stad de rest te maken. Volgens Anna kan iedereen kunst maken en kan alles kunst zijn. Kinderen die haar willen helpen kunnen van alles insturen, bijvoorbeeld een foto, tekening, schilderij of gedicht. De natuur - dat kan ook de tuin zijn - moet centraal staan. Een andere voorwaarde is dat het op een A4’tje past.

Een mooi beeld van de stad

Uit alle inzendingen kiest Anna samen met een jury de leukste kunstwerken. De jury zal kijken naar creativiteit en de plek waar het kunstwerk is gemaakt. Het is de bedoeling dat ze allemaal samen een mooi beeld geven van de stad. 

Door het coronavirus is nu nog niet zeggen wanneer de kunstwerken te zien zullen zijn in het Burgemeester Geukerspark. Ze worden sowieso allemaal geplaatst op de Facebookpagina van stadskunstenaar Tahné Kleijn.

Wie mee wil doen, kan zijn of haar kunstwerk (met achterop naam, straat, leeftijd en e-mailadres) mailen of sturen naar Watermolenwal 11, 5701 RV, Helmond (t.a.v. Junior Stadskunstenaar).

In samenwerking met indebuurt Helmond