Kasteel Helmond krijgt doos vol schatten van de familie Wesselman

HELMOND - De laatste freule Wesselman van Helmond speelde graag patience, kwartet en tangram. Dat blijkt uit persoonlijke bezittingen die Kasteel Helmond heeft gekregen.

Volledig scherm
Mark Luis Earp (links) schenkt directeur Marianne Splint van het Kasteel van Helmond persoonlijke spullen van zijn oma, Emilie Wesselman, de laatste bewoonster van het kasteel. Earps vrouw Elaine kijkt toe. © FotoMeulenhof
  1. ‘Als hier chemiebuizen komen, zijn wij weg’
    PREMIUM

    ‘Als hier chemiebui­zen komen, zijn wij weg’

    HELMOND - Hij weet niet wat hij leest, eind 2016, in de Staatscourant. Buisleidingen voor gevaarlijke stoffen? Pal langs zijn huis en op ongeveer een meter diepte in zijn tuin, waar dan alleen nog gras mag groeien? Hoezó? Waarom weet hij hier niks van? Als Frank Beekhuis van de verbazing is bekomen, volgt de verontwaardiging. De 55-jarige Helmonder woont met zijn gezin net een paar maanden aan de Kaldersedijk, aan de rand van Brandevoort, dichtbij het Eindhovens Kanaal. Een prachtige, rustige plek. Beekhuis besluit zich vast te bijten in de zaak. Hij wordt kartrekker van de werkgroep Buizen Brandevoort.

In samenwerking met indebuurt Helmond