Volledig scherm
© Wim van den Broek

Keiebijters gaan dassen uitdelen bij jubileumevenement 'Hil Helmond Zingt'

HELMOND - Carnavalsstichting De Keiebijters uit Helmond gaat honderden gratis Keiebijtersdassen uitdelen bij haar jubileumevenement 'Hil Helmond Zingt'.

Voorzitter Peter Adriaans: "De kleuren van de Keiebijters moeten meer verspreid worden over de stad. We willen graag dat de Helmonder met de das loopt."

Het meezingspektakel op zondag 19 februari in zaal De Traverse is het cadeau van De Keiebijters aan de stad vanwege het 55-jarig jubileum. Hieraan werken Amicitia, Unitas, De Vooruitgang, Phileutonia en het Helmonds Muziek Corps mee. "Verenigingen die met hun leden de hele landkaart van Helmond bedekken", stelt de voorzitter. Zij spelen, bezoekers zingen mee.

Het is trouwens de bedoeling dat dit een terugkerend evenement wordt. De Keiebijters geven nu de aftrap, daarna verzorgen jaarlijks twee van de verenigingen de organisatie. Het hoeft dan ook niet per se in de carnavalsperiode plaats te vinden.

De Keiebijters zijn ook aan het bekijken of de kinderoptocht terug kan komen, in combinatie met de grote carnavalsoptocht.