Volledig scherm
PREMIUM
De Kempel is met afstand de beste pabo van Nederland © FotoMeulenhof

Kempel in Helmond weer beste pabo: 'studenten krijgen sturing' en 'leren kritisch denken'

HELMOND - Voor het vierde jaar op rij is De Kempel uitgeroepen tot beste pabo van Nederland. Waarom doet deze Helmondse school het steeds zo goed?

De Kempel is met afstand de eerste. In de Keuzegids HBO, die jaarlijks de ranglijst samenstelt, kreeg de school 90 punten op een schaal van 0 tot 100. De drie pabo's op plek twee behaalden er ieder 78. ,,Op het vaardighedenonderwijs scoort De Kempel veel beter dan andere pabo's", zegt Laura Toorop van de keuzegids. ,,De studenten zijn tevreden over hoe ze leren om kritisch te denken en conclusies te onderbouwen. Daarnaast zeggen ze dat de toetsing goed past bij de stof."

 1. Dickens kerstverhaal leeft meer dan ooit in Helmond
  PREMIUM

  Dickens kerstver­haal leeft meer dan ooit in Helmond

  HELMOND - Ruim tweehonderd jaar geleden schreef de beroemde Engelse schrijver Charles Dickens 'A Christmas Carol'. Een verhaal dat gaat over de gierige en onaardige Ebenezer Scrooge die op Kerstavond tot inkeer komt. Dickens, in de persoon van acteur Ton van der Velden, liep dit weekend rond op de zestiende editie van Dickensnight in Brandevoort. Hij vertelde een verkorte versie van het verhaal aan wie het maar horen wilde, want 'de boodschap geldt meer dan ooit'.
 2. ‘Als hier chemiebuizen komen, zijn wij weg’
  PREMIUM

  ‘Als hier chemiebui­zen komen, zijn wij weg’

  HELMOND - Hij weet niet wat hij leest, eind 2016, in de Staatscourant. Buisleidingen voor gevaarlijke stoffen? Pal langs zijn huis en op ongeveer een meter diepte in zijn tuin, waar dan alleen nog gras mag groeien? Hoezó? Waarom weet hij hier niks van? Als Frank Beekhuis van de verbazing is bekomen, volgt de verontwaardiging. De 55-jarige Helmonder woont met zijn gezin net een paar maanden aan de Kaldersedijk, aan de rand van Brandevoort, dichtbij het Eindhovens Kanaal. Een prachtige, rustige plek. Beekhuis besluit zich vast te bijten in de zaak. Hij wordt kartrekker van de werkgroep Buizen Brandevoort.

In samenwerking met indebuurt Helmond