Volledig scherm
PREMIUM
De Kempel is met afstand de beste pabo van Nederland © FotoMeulenhof

Kempel in Helmond weer beste pabo: 'studenten krijgen sturing' en 'leren kritisch denken'

HELMOND - Voor het vierde jaar op rij is De Kempel uitgeroepen tot beste pabo van Nederland. Waarom doet deze Helmondse school het steeds zo goed?

De Kempel is met afstand de eerste. In de Keuzegids HBO, die jaarlijks de ranglijst samenstelt, kreeg de school 90 punten op een schaal van 0 tot 100. De drie pabo's op plek twee behaalden er ieder 78. ,,Op het vaardighedenonderwijs scoort De Kempel veel beter dan andere pabo's", zegt Laura Toorop van de keuzegids. ,,De studenten zijn tevreden over hoe ze leren om kritisch te denken en conclusies te onderbouwen. Daarnaast zeggen ze dat de toetsing goed past bij de stof."

  1. Kleine kermis heeft het moeilijk: ‘Ieder jaar verdwijnen er dertig dorpskermissen’
    PREMIUM

    Kleine kermis heeft het moeilijk: ‘Ieder jaar verdwijnen er dertig dorpsker­mis­sen’

    DE RIPS – Ieder jaar verdwijnen zo’n dertig kleine dorpskermissen van de evenementenkalender, stelt de Nationale Bond voor Kermisbedrijfhouders Bovak. Daardoor zijn er nu nog ‘slechts’ 1200 over van de 1500 enkele jaren geleden. Oorzaken hiervoor zijn vergrijzing in de dorpen, oplopende kosten en strengere regelgeving voor exploitanten. Desondanks genoten De Rips en Brouwhuis afgelopen weekend volop van het traditionele dorpsfeest.

In samenwerking met indebuurt Helmond