Kinderopvangcentra mogen kinderen die niet gevaccineerd zijn weigeren, vindt de Tweede Kamer.
Volledig scherm
PREMIUM
Kinderopvangcentra mogen kinderen die niet gevaccineerd zijn weigeren, vindt de Tweede Kamer. © ANP

Kinderopvangorganisaties niet gelukkig met mogelijkheid om kind zonder vaccinatie te weren

EINDHOVEN/HELMOND - Ouders kunnen straks kiezen of ze hun kind sturen naar een opvang die vaccinaties verplicht stelt. Maar de branche is helemaal niet zo gelukkig met de wetswijziging, die dinsdag een meerderheid in de Tweede Kamer haalde. ,,Je legt het probleem nu bij de kinderopvang, terwijl het een maatschappelijk probleem is.”

Kinderopvangorganisaties in de regio Eindhoven en Helmond zijn vooralsnog terughoudend om te selecteren aan de poort. Wij Zijn JONG, de organisatie achter de kinderopvangcentra Korein, is niet van plan het beleid aan te passen. ,,Ingeënt of niet, kinderen zijn welkom op alle groepen”, zegt Martijn Arts, manager marketing en communicatie. ,,Elk kind mag zich bij ons ontwikkelen, zo staan we er als organisatie in. We zullen ons er wel in verdiepen, maar invoering roept ook vragen op. Hoe wil je dit bijvoorbeeld in de gaten houden?”

  1. In beeld: parken in Eindhoven en Helmond goed bezocht tijdens eerste zonnige zaterdag in ‘intelligente lockdown’
    Fotoreportage

    In beeld: parken in Eindhoven en Helmond goed bezocht tijdens eerste zonnige zaterdag in ‘intelli­gen­te lockdown’

    HELMOND/EINDHOVEN - De zon scheen zaterdag en wie naar buiten keek, zag geen wolkje aan de lucht. Het was wederom een prachtige lentedag, die we het liefst buiten doorbrengen. Ware het niet dat we zo veel mogelijk binnen moeten blijven, om de verspreiding van het corona virus tegen te gaan. Toch was het redelijk druk in de parken in Helmond en Eindhoven. Een fotoreportage:

In samenwerking met indebuurt Helmond