Volledig scherm
Kitty de Laat © -

Kitty de Laat nieuwe directeur SMO in Helmond

HELMOND - Kitty de Laat wordt per 1 oktober directeur-bestuurder van Stichting Maatschappelijke Opvang in Helmond. Ze wordt de opvolger van bestuurder Jürgen Feuerriegel en directeur Bart Hendriks. Die laatste ging onlangs al met pensioen, Feuerriegel vertrekt eind dit jaar.

De Laat heeft een uitgebreide staat van dienst. Op dit moment is ze nog werkzaam als directeur Sociaal Maatschappelijk in de gemeente Meierijstad. Daarnaast is ze lid van de programmaraad Sociaal Domein, bestuurslid bij Divosa (vereniging van leidinggevenden in het Sociaal Domein) en lid van de Raad van Commissarissen van Kanteel Kinderopvang. Eerder was ze onder meer werkzaam op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en bij tal van zorg- en welzijnsinstellingen.

Met de komst van De Laat verandert de interne organisatie van SMO. Het combineren van de functies van bestuurder en directeur is zorgvuldig voorbereid, stelt Peter Adriaans, voorzitter van de Raad van Toezicht. Een voornaam deel van de taken wordt straks overgenomen door een aantal afdelingshoofden, een beleidsmedewerker en een facilitair medewerker.

SMO regelt in Helmond en de Peel de opvang van dak- en thuislozen (De Koning, Huize D’n Herd), crisisopvang (idem), woonbegeleiding, sociale activering (Jobfactory, Tuinderij De Bundertjes) en armoedebestrijding (Super Sociaal, SaldoPlus, MicroHulp).

In samenwerking met indebuurt Helmond