Volledig scherm
PREMIUM
Mounir Toub geeft kookles aan cliënten van zorginstelling ORO. © Fotopersburo van de Meulenhof bv

Koken met Mounir Toub uit Helmond: Eerst grote ogen, daarna volle borden

HELMOND - De Helmondse tv-kok Mounir Toub is zes mensen met een verstandelijke beperking aan het opleiden tot volleerde chefs. Binnenkort kunnen die een compleet menu koken. Het ED nam een kijkje bij de bereiding van het toetje.

Mounir Toub heeft engelengeduld. En hij gelooft in de kracht van herhaling. In een minuut tijd laat hij drie keer zien hoe hij een perzik doormidden snijdt. Steeds vertelt hij wat hij precies aan het doen is. Toch staan zijn cursisten hem met grote ogen aan te kijken. ,,Maar het komt altijd goed", zegt Toub even later. ,,Als iemand in de keuken wíl staan, dan kan ik er iets mee. Mijn cursisten willen er graag bij horen. Laten zien dat ze iets kunnen. En met wat hulp en begeleiding kunnen ze echt heerlijke gerechtjes maken."

  1. Drie jonge Roemenen in Deurne opgepakt na overvallen op hoogbejaarden bij pinautomaten
    PREMIUM

    Drie jonge Roemenen in Deurne opgepakt na overvallen op hoogbejaar­den bij pinautoma­ten

    DEN BOSCH - Drie jonge Roemenen hebben volgens het Openbaar Ministerie (OM) zeker 26 keer hoogbejaarde mensen overvallen bij pinautomaten. Ze maakten honderden euro’s per keer buit. Een advocaat had een opvallend betoog: zijn cliënt kan er niks aan doen, want is als Roma opgevoed met het idee dat misdaad mag. Dat zei de advocaat vrijdagochtend bij de rechtbank in Den Bosch, tijdens een voorbereidende zitting.

In samenwerking met indebuurt Helmond