Helmond ED2020-8590 Leerlingen van het Dr.-Knippenbergcollege in Helmond koken tijdens een online kookwedstrijd. *Hippe Dijkstra* aan het werk in de keuken.
Volledig scherm
Helmond ED2020-8590 Leerlingen van het Dr.-Knippenbergcollege in Helmond koken tijdens een online kookwedstrijd. *Hippe Dijkstra* aan het werk in de keuken. © Sem Wijnhoven/DCI Media

Kookwedstrijd op het Dr. Knippenbergcollege in Helmond: ‘Wat moet je nou met geelwortel?’

HELMOND - Schorseneren, wat zijn dat nou weer? Van kaviaarlinzen hadden Helmonder Joppe Dijkstra en Jolijn van de Kerkhof uit Beek en Donk ook nog nooit gehoord. Toch moesten ze er dit weekend iets lekkers mee maken. Ze deden mee aan een vrijwillige kookwedstrijd voor leerlingen uit 3 VWO van het Dr Knippenbergcollege, uitgeschreven door hun leraar Marc Dekker en meesterkok Bas Basemans.

 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.

In samenwerking met indebuurt Helmond