Volledig scherm
De Cvstos horloges: Challenge GT Sealiner GMT 18kt goud, Re-Belle Butterfly Magic Garden 18kt goud en de Chronographe Sealiner Regata 18kt rood goud © BVA Auctions

Kostbare horloges ex-directeur Easy Life geveild

AMERSFOORT - Enkele peperdure horloges die vorig jaar in beslag zijn genomen bij oud-Heezenaar John Wolbers worden deze maand geveild. De opbrengst komt ten goede aan de schuldeisers van het Helmondse beleggingsfonds Easy Life. De Fiod trof de horloges vorig jaar aan tijdens het onderzoek naar faillissementsfraude door de voormalig directeur van Easy Life. Ze worden verkocht  in opdracht van de curatoren van het Helmondse bedrijf. 

Op de internetpagina van online veilinghuis BVA Auctions staan onder andere drie horloges van het exclusieve Zwitserse merk Cvstos te koop. Bieden op een dameshorloge dat Wolbers voor zijn vriendin kocht, kan vanaf 12.000 euro. De vraagprijs voor twee herenhorloges bedraagt 14.000 en 15.000 euro.  

Curator Ruud Dekker van Easy Life zegt dat de horloges hebben toebehoord aan John Wolbers en door de Fiod zijn overgedragen om te verkopen. Dekker hoopt binnenkort ook de Ferrari F12 te kunnen aanbieden waar Wolbers zich tot zijn arrestatie in oktober in verplaatste. 

De opbrengst van de horloges en de auto zijn voor de beleggers in Easy Life vermoedelijk slechts een doekje voor het bloeden. De totale schuld van Easy Life bedraagt 42 miljoen euro. 

Celstraf

Toenmalig Heezenaar John Wolbers werd in 2008 persoonlijk failliet verklaard na zijn arrestatie voor miljoenenfraude bij Easy Life. Het beleggingsfonds dupeerde in totaal vijfhonderd beleggers. Hun geld werd amper belegd. Wolbers kreeg 3,5 jaar celstraf voor verduistering en deelname aan een criminele organisatie.

Drie curatoren doen sindsdien onderzoek naar het verdwenen geld en ontdekten in 2017 dat Wolbers weer een luxe leven leidde ondanks zijn faillissement. De oud-Heezenaar bekende dat hij zijn faillissement zat was en zich stiekem riant liet betalen voor consultancywerk. Het grootste deel van zijn verborgen verdiensten ging op aan luxe etentjes, exclusieve vakanties en een auto. 

In samenwerking met indebuurt Helmond