Volledig scherm
PREMIUM
Corry Smolders (r) en Laerke Kersten in voormalig buurthuis 't Huukske in Helmond. © FotoMeulenhof

Kunstenaars gaan bewoners Leonardus-buurt in Helmond fictief landgoed aanbieden

HELMOND - Het persbericht over Landgoed Leonardus riep de nodige vragen op. Planologisch zou het nogal wat voeten in de aarde hebben om een echt landgoed te laten verrijzen in de Leonardus. En dan is het nog niet eens over de financiën gegaan. Dus: wat gaat er de komende drie jaar nu daadwerkelijk gebeuren in deze wijk in de binnenstad? Duidelijk is dat het kunstproject drie jaar gaat lopen en er meerdere locaties in de buurt onderdeel uitmaken van het ‘Landgoed'. 

Quote

We willen de mensen in de wijk een soort beleving geven

Corry Smolders

,,We willen de mensen in de wijk een soort beleving geven. Hoe zou het zijn om op een landgoed te wonen?", vraagt initiatiefnemer Corry Smolders zich af. ,,Het idee is om de bewoners anders naar hun wijk te laten kijken. Het gaat er niet om dat we mensen trotser of zelfbewuster willen maken. Dat is te afgekaderd. We willen mensen ook inspireren."

  1. Wat vinden transporteurs van invoering van de spitstaks?
    PREMIUM

    Wat vinden transpor­teurs van invoering van de spitstaks?

    EINDHOVEN - Met het toenemen van het fileleed, vooral in de regio Eindhoven, lijkt het draagvlak voor het invoeren van rekeningrijden toe te nemen, ook in het bedrijfsleven. Uit een enquête van VNO-NCW bleek deze week dat een kleine meerderheid (53 procent) van de ondernemers in Noord-Brabant en Zeeland voorstander is van zo’n spitstaks, een tolheffing op belangrijke wegen. Het ED laat een voor- en tegenstander aan het woord.

In samenwerking met indebuurt Helmond