Volledig scherm
Helmondial vlnr Jeroen ter Horst, Sanne Jonkers, Rocco Verdult, Stan Kemps en Karlijn ter Horst-Kemps © ed

Kunstproject Helmondial: Ik ga op vakantie en neem mee… Helmond!

HELMOND - Helmonders die tijdens hun vakantie Helmond op de kaart zetten. Dat is wat stadskunstenaar Rocco Verdult graag ziet. 

"De Helmonder is veel te bescheiden ‘trots’, laat dit nog te weinig zien. Daarom laat ik ze een plaatsnaambord op zakformaat fotograferen op een geliefde plek in het buitenland. Reclame voor een stad die zoveel te bieden heeft."

Borden
In hotel West-Ende deelt Rocco persoonlijk de borden uit en vraagt de deelnemers naar hun vakantiebestemming. Die is divers. Van Heerhugowaard tot Ibiza en van China tot de Verenigde Staten.

Jeroen ter Horst en vriendin Sanne Jonkers gaan naar Duitsland. ‘Dat wordt een foto met een ‘Bratwurst’, zeker weten.’ Zus Carlijn ter Horst-Kemps en Stan Kemps gaan naar Noorwegen. ‘Een fjordje of een eland, dat moet lukken. Allen reageren enthousiast. Behalve Stan, maar die komt dan ook uit Lieshout.

Trots
De aankondiging van het project lazen ze in de krant. Ze besloten direct mee te doen. ‘Onder vrienden moeten wij Helmond altijd verdedigen. We zullen eens laten zien hoe trots wij op ons Helmond zijn.’

Wat vindt Rocco van de persiflage op zijn project van de stadskunstenmakers onder leiding van John van der Sanden: 'Rocco in plaats van Helmond op foto'. ‘Ha, ha, typisch Helmonds, ik ken John, heb voor hem ook nog een bordje klaarliggen.”

De 100 borden zijn allemaal de deur uit. Zelf besluit ik ook mee te doen. Een foto met de Knorrhütte onder de Zugspitze (D). Helmond heeft niet voor niets vier stations.

Volledig scherm
Helmondial Knorrhutte Zugspitze © ed

In samenwerking met indebuurt Helmond