Volledig scherm
Kasteel van Sinterklaas Piet in Vliscostof © Wim van den Broek

Kwart online kaartjes voor Sinterklaas op Kasteel Helmond al verkocht

HELMOND - De verkoop van toegangskaartjes tot het Kasteel van Sinterklaas is zaterdag enthousiast van start gegaan. Via internet zijn zo'n 4000 tickets verkocht, aldus de organisatie. Dat is een kwart van de 16.000 kaartjes die voor de losse verkoop beschikbaar zijn.

Dit jaar verkoopt de Sint voor het eerst uitsluitend online entreebewijzen, om zo lange wachttijden bij de poort van het Kasteel te voorkomen. De organisatie is tevreden over begin. "Gelukkig is niet meteen alles verkocht", zegt Nikki de Greef van Stichting Sinterklaasstad Helmond. "Het zou zonde ook zijn geweest als alles was uitverkocht nog voordat de Sint in het land is. Nog niet alle mensen weten natuurlijk dat we dit jaar alleen online kaartjes verkopen. Dat moet zich nu langzaam rondzingen."

De goedheilig man ontvangt op het Kasteel bezoek van 15 november tot en met 3 december. Bezoekers kopen via de website een kaartje voor een vastgesteld tijdstip. Het publiek kan kiezen uit 92 blokken van een uur. Vijf waren zondagmiddag al uitverkocht, drie blokken zijn zo goed als volgeboekt.

Nog eens 48 blokken (in de ochtenduren) zijn gereserveerd voor schoolklassen en sponsoren dus niet beschikbaar voor losse kaartverkoop. De Sint verwacht in 2016 in totaal zo'n 25.000 bezoekers, net als vorige jaren.