Volledig scherm
© Bert Jansen

Laatste grote klus verbouwing centraal station Helmond

HELMOND - De verbouwing van het centraal station in Helmond is klaar. Afgelopen weekend was de laatste grote klus: het plaatsen van twee grote overkappingen op de perrons. Het Geldropse bedrijf Houta Bouw had hiervoor twee grote kranen geïnstalleerd.

Zaterdagochtend werd in alle vroegte de eerste perronkap op zijn plaats gezet, zondagochtend volgde nummer twee. Vooral bij de laatste werd een beroep gedaan op het vakmanschap van de werklieden. De 25 ton wegende overkapping, met daarop nog een drager van 5 ton, moest onder een portaal van de bovenleiding door. „Dat moet voorzichtig gebeuren, je tikt zo de bovenleiding kapot”, aldus directeur Patrick Houtakkers. „Daarom moest ook de stroom eraf.”

Er reden dit weekend geen treinen. Houtakkers noemde het werk in Helmond een ‘heel leuke, spannende klus’. De ondertunneling bij het station, die de naam Nelson Mandela krijgt, kan maandag nog niet open voor autoverkeer, aldus Houtakkers. Daarvoor moet te veel worden opgeruimd. Dinsdag is het wel zo ver.

Volledig scherm
© Bert Jansen
Volledig scherm
© Bert Jansen

In samenwerking met indebuurt Helmond

Poll

Natuurlijk heet Helmond tijdens carnaval ...

Natuurlijk heet Helmond tijdens carnaval ...

  • Keiebijtersstad (24%)
  • Kattegat (23%)
  • Keiestad (53%)
626 stemmen