Volledig scherm
De motorrijders hebben de achtervolging gestaakt. © Facebook/Politie Geldrop-Mierlo

Lange politie-achtervolging in Helmond en over de A67 vanwege motorvandaal

UPDATEHELMOND - Hij trapte tegen auto’s aan, werd klemgereden door de politie, wist te ontsnappen en reed tegen het verkeer in. Een motorrijder bezorgde de politie dinsdagmiddag in Helmond volop werk.

Het begon met vandalisme. Bij de politie kwamen rond 13.00 uur meldingen binnen dat een motorrijder in het verkeer tegen enkele auto’s had aangetrapt. In zijn kielzog reed een auto ook tegen verschillende wagens aan. Dat gebeurde ter hoogte van het Esso-tankstation op de Europaweg in Helmond. Een paar honderd meter verder, bij de Henri Dunant-tunnel, wist de politie de asociale automobilist meteen klem te rijden. De man werd aangehouden en verhoord.

Achtervolging

Zo makkelijk ging het niet bij de motorrijder. Wat volgde, was een lange achtervolging via de A67 en A2 richting Eindhoven. De motorrijder veroorzaakte tijdens zijn vlucht bijna een aanrijding op de N2 waar hij terechtkwam toen hij gebruikmaakte van de calamiteiten doorgang. In de buurt van het vliegveld wisten twee motoragenten de vandaal pas klem te rijden. Tenminste, dat dachten ze. De motorrijder wist toch te ontsnappen door tegen het verkeer in over de vluchtstrook te rijden. 

„Toen vonden onze collega’s het verstandiger om de achtervolging te staken”, aldus een woordvoerder van de politie. Ook omdat ze een aardig vermoeden hadden wie de motorrijder is.”

Volledig scherm
Politieachtervolging in Helmond © ED
ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Helmond