Leerkrachten Silvester-Bernadette in Helmond hebben de zomer nog in hun bol

Video's en foto'sHELMOND - Altijd spannend, zo'n eerste schooldag. Op de Silvester-Bernadette in Helmond was het maandagochtend extra spannend. Want het grootste deel van de leerkrachten is er niet om half negen. Terwijl het versierde schoolplein vol staat met 360 kinderen en ouders, kan meneer Dick, teamleider bovenbouw, alleen de nieuwe juffen en meester voorstellen. 

Directeur Monique van Ekert, die eerder aan de poort iedereen persoonlijk welkom heette, gaat bellen. Dick maakt intussen een praatje met de kinderen. Wat ze zoal hebben gedaan tijdens de zes weken vakantie? ,,Geslapen”, antwoordt een jongetje. ,,Dan zul je nou goed wakker zijn en kun je veel leren", pareert Dick.

Bus

Dan komt het verlossende bericht: de rest van de onderwijzers komt er aan.  De kinderen draaien 180 graden en zien een bus gedeeltelijk het plein oprijden.  Daar stappen de leerkrachten uit, nog in vakantiestemming. Met zonnebril op, zomerhoedjes, strandbal, koffer en parasol.   

Ze worden even streng toegesproken door meneer Dick. Wat voor de kinderen geldt, geldt ook voor de meesters en juffen. Wie te laat komt, krijgt een kruisje. Met die eerste waarschuwing op zak, gaan ze naar de lokalen. Het schooljaar kan beginnen. Buiten schijnt de zon.

Volledig scherm
Waar blijven de andere leerkrachten toch?, denkt meneer Dick. © FotoMeulenhof
Volledig scherm
Directeur Monique van Ekert gaat bellen. © FotoMeulenhof
Volledig scherm
Daar komt een bus aan. © FotoMeulenhof
Volledig scherm
De leerkrachten zijn duidelijk nog in vakantiestemming © FotoMeulenhof
Volledig scherm
De school kan nu echt beginnen. © FotoMeulenhof
  1. Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Podcasts zijn het helemaal. Ooit bedacht om bestanden op te nemen in RSS-feeds, nu niet meer weg te denken uit het medialandschap. Ze gaan over nieuws, sport, kunst&cultuur, levensvragen en zelfs tieten. Over elk denkbaar onderwerp is wel een podcast te vinden. Om je wegwijs te maken door de vele gesprekken en het oeverloze geouwehoer, hebben we een geheel willekeurige lijst gemaakt met podcasts die een link hebben met Brabant. Aanvullingen zijn welkom via dit e-mailadres.

In samenwerking met indebuurt Helmond