Volledig scherm
Milheeze - Helma Verhelst (l) en Peggy Hezemans hebben prentenboeken gemaakt waarbij lezen wordt gecombineerd met kijken naar kunst. © FotoMeulenhof

Leerkrachten uit De Mortel en Helmond brengen prentenboeken over kunst uit

DE MORTEL / HELMOND - Zes jaar geleden richtten ze al de stichting 'KUnst voor de basisschool' op. Met als doel om kinderen op de basisschool te laten kennismaken met kunst. Nu hebben de leerkrachten Helma Verhelst en Peggy Hezemans ieder een prentenboek ontwikkeld en uitgebracht.

Helma Verhelst (59) uit De Mortel is leerkracht groep 1 en 2 op basisschool De Kastanjelaar in Milheeze. Ze bracht een prentenboek uit dat is bedoeld voor kinderen van deze leeftijd. Het heet 'A B C D E kunst in groep 1 en 2, de kunst van het leren lezen, het leren lezen van de kunst'. Peggy Hezemans (49) uit Helmond geeft les op de Silvester-Bernadette basisschool in haar woonplaats. Zij maakte een boek voor groep 3: 'Ik Maan Roos Vis, de kunst van het leren lezen, het leren lezen van de kunst'.

Beide boeken verruimen de woordenschat op het gebied van kunst. Kunst is niet elitair, stellen de twee leerkrachten. Kunst is het leven. Kunst vergroot de kijk op de wereld. Kunst is nooit goed of fout. Kunst is een cadeau voor iedereen.

De prentenboeken zijn te bestellen via de website. Op deze site is ook meer informatie te krijgen over Stichting KUnst in de basisschool