Volledig scherm
Station Brandevoort Helmond © streetview

Leerling Carolus Borromeus College zwaargewond bij vechtpartij na schooltijd, Helmonder (16) zit vast

HELMOND - Een leerling van het Carolus Borromeus College is donderdagmiddag bij een vechtpartij zwaargewond geraakt. Hij werd na schooltijd bij station Brandevoort in Helmond aangevallen. De politie heeft een 16-jarige Helmonder aangehouden. 

Het slachtoffer, van wie de leeftijd niet bekend is gemaakt, hield aan de vechtpartij een hersenschudding, gebroken neus en kaakletsel over. ,,Verschrikkelijk”, vindt woordvoerder van school Perry Vermeulen. ,,Het was een ruzie die behoorlijk uit de hand liep.” 

De vechtpartij ontstond toen de jongen op weg naar huis met een aantal andere leerlingen stond te wachten bij station Brandevoort. Na de vechtpartij vluchtte de jongen terug naar school, waar hij in veiligheid werd gebracht. Uiteindelijk is hij vanuit daar naar het ziekenhuis gebracht. 

Vlucht naar school

Er werd aangifte gedaan, waarna de politie een 16-jarige Helmonder aanhield. De woordvoerder van de school zegt dat er meerdere leerlingen bij de vechtpartij aanwezig waren. Wat hun betrokkenheid is kan de woordvoerder nog niet zeggen. Ook is het niet bekend of de opgepakte verdachte ook een leerling van de school is. Wel zijn er volgens de school vermoedelijk meerdere leerlingen getuigen geweest. De school doet onderzoek. 

De school stuurde vrijdag een brief naar ouders en leerlingen naar aanleiding van de vechtpartij. Daarin worden getuigen opgeroepen om in gesprek te gaan met de mentor. 

De 16-jarige Helmonder zit nog vast voor onderzoek. 

Volledig scherm
Brief naar aanleiding van vechtpartij van Carolus Borromeus College aan ouders en leerlingen © Carolus Borromeus College

In samenwerking met indebuurt Helmond