Volledig scherm
PREMIUM
Lisette Kerssemakers © Jeroen Appels/Van Assendelft

Lisette uit Eindhoven helpt kleine kinderen die seksueel zijn misbruikt

EINDHOVEN/STIPHOUT - Het lijkt bijna te mooi om waar te zijn: kleine kinderen die seksueel misbruikt zijn, kunnen zichzelf helen door, onder begeleiding, te spelen met een pop. De Eindhovense psychotherapeut Lisette Kerssemakers is daarvan overtuigd. 

Kerssemakers (55) is klinisch psycholoog, kinder- en jeugdpsychotherapeut en onderzoeker bij GGZ Oost Brabant. Ze ontwikkelde de zogenoemde POPP-therapie, een behandelwijze waarbij gewerkt wordt met poppen. Ze weet uit de praktijk dat de therapie werkt, héél erg goed zelfs. Om dat bewijs ook wetenschappelijk te leveren, doet ze promotie-onderzoek. ,,Hoe eerder deze therapie wereldwijd opgepakt wordt, hoe beter." 

  1. Drie jonge Roemenen in Deurne opgepakt na overvallen op hoogbejaarden bij pinautomaten
    PREMIUM

    Drie jonge Roemenen in Deurne opgepakt na overvallen op hoogbejaar­den bij pinautoma­ten

    DEN BOSCH - Drie jonge Roemenen hebben volgens het Openbaar Ministerie (OM) zeker 26 keer hoogbejaarde mensen overvallen bij pinautomaten. Ze maakten honderden euro’s per keer buit. Een advocaat had een opvallend betoog: zijn cliënt kan er niks aan doen, want is als Roma opgevoed met het idee dat misdaad mag. Dat zei de advocaat vrijdagochtend bij de rechtbank in Den Bosch, tijdens een voorbereidende zitting.

In samenwerking met indebuurt Helmond