Volledig scherm

Maaslaan Helmond opnieuw ingericht

HELMOND - De Maaslaan in de Helmondse wijk Brouwhuis krijgt volgend jaar een compleet nieuwe inrichting. Alle bomen worden vervangen, evenals de asfaltlaag en de rest van de bestrating.

In de nieuwe inrichting komen minder bomen dan nu, maar die worden zo geplant dat de wortels veel minder overlast geven dan nu. Dat heeft de gemeente Helmond met wijkbewoners afgesproken.

Bewoners van de Maaslaan ondervinden al jaren hinder van omhoog drukkende wortels. Dat levert struikelpartijen en schade op aan tuinen en soms ook woningen. Ondanks eerdere voornemens was de gemeente Helmond er nog niet aan toe gekomen om de situatie aan te pakken.

Vorige maand was de maat voor een groep bewoners vol. Zij stuurden een petitie naar het gemeentebestuur waarin zij maatregelen eisten. Die oproep viel nagenoeg samen met het voornemen van wethouder Erik de Vries (SP) om deze maand met bewoners te gaan praten over een plan van aanpak.

Dit najaar mogen straatbewoners meepraten over de inrichting. In april volgend jaar beginnen de werkzaamheden, die volgens planning in september 2017 klaar moeten zijn.

Volledig scherm