Volledig scherm
Politie deed passantenonderzoek naar de mishandelde vrouw in Stiphout. © Jean Pierre Reijnen

Man (22) biecht in brief steekpartij Stiphout op: Ben op pad gegaan met 2 messen

HELMOND - De jongeman (22) die zichzelf aangaf voor de steekpartij in Stiphout heeft zijn misdrijf opgebiecht aan vrienden. Onder invloed van drank en drugs heeft hij het meisje aangevallen. De twee komen allebei uit Stiphout.

Hij zou niets liever willen dan dat het niet was gebeurd. De jongeman die eind mei een vrouw neerstak aan de rand van Stiphout, was onder invloed van alcohol, slaappillen, en cocaïne. Dat schrijft hij in een brief aan een aantal van zijn vrienden. Het bericht gaat op dit moment razendsnel rond onder jongeren in Helmond.

De jongeman schrijft dat hij al langer in de war was en dat hij hier ook voor in behandeling was. Op de fatale avond zocht hij zijn toevlucht in drank en drugs en ging op pad met twee messen. Hij hing in de Warande en viel uiteindelijk het meisje aan. 'Ik heb geen flauw idee waarom', schrijft hij. 'Mijn verschrikkelijke daad is iets wat ik normaal niemand zou aandoen.'

Haren
Zijn slachtoffer, een 22-jarige Stiphoutse, fietste in de late nacht van zaterdag 27 mei van Helmond naar huis toen ze aan de rand van Stiphout door een voetganger aan haar haren van haar fiets werd getrokken. Hij viel haar aan met messen en stak haar onder andere in haar gezicht.

De jongeman is even oud als het slachtoffer en woont ook in dezelfde wijk. Toch kennen ze elkaar niet volgens de advocaat van de verdachte, René van den Boom. Hij bevestigt het verhaal van zijn cliënt. De jongen heeft ook een spijtbrief naar het slachtoffer geschreven, die zij bij de politie kan inzien.

Bekend
Volgens Van den Boom besefte de jongeman zelf wat hij had gedaan en vertelde dat tegen zijn ouders. Het was ook zijn eigen besluit om zich bij de politie aan te geven. Hij heeft tegenover agenten alles volledig bekend en een gedetailleerde verklaring afgelegd. Hij zal zich ook psychisch en psychologisch laten testen.

Van den Boom vertelt verder dat zijn cliënt niet goed wist was hij had gedaan en dat hij flink is geschrokken toen hij de foto's zag. De vrouw was volgens hem een willekeurig slachtoffer. Mede daarom wordt hij niet langer verdacht van poging tot moord. Volgens Van den Boom wordt de Stiphoutenaar nu poging tot doodslag ten laste gelegd.

Hieronder de brief zoals die rondgaat via sociale media:

Vrienden,

Het nieuws van wat ik heb gedaan, zal voor jullie een grote schok zijn. Daarom deze brief, waarin ik wat dingen wil verduidelijken. Het ging al langere tijd slecht met me (hiervoor was ik in behandeling), waardoor ik die nacht uitkwam bij drank en drugs. Ik had een combinatie op van alcohol, slaappillen, en cocaïne, waardoor het helemaal fout ging. In een staat waarvan ik me weinig herinner ben ik op pad gegaan met twee messen, ben ik gaan rondzwerven in de Warande, en heb ik later het meisje aangevallen. Ik heb geen flauw idee waarom. Mijn frustraties zijn altijd bij mezelf geweest, en ik heb de schuld nooit bij anderen gelegd. Mijn verschrikkelijke daad is iets wat ik normaal niemand zou aandoen. Ik zou niets liever willen dan dat het niet gebeurd was, maar het is wat het is. De komende tijd zal ik in de gevangenis zitten. Graag zie ik jullie een keer daar.

Lees ook:

Man uit Helmond die fietsster met mes in gezicht stak blijft in de cel
Steekpartij in Helmond nog altijd raadsel voor politie
Nieuwe tips in zaak steekincident Helmond
Compositietekening dader steekincident Helmond op televisie
Tekening dader bij plek steekpartij Helmond

In samenwerking met indebuurt Helmond