In de Paulus Potterlaan in Helmond is een gewapende woningoverval gepleegd. Twee overvallers drongen de woning in, bedreigden de bewoners met een vuurwapen en bonden hen vast.
Volledig scherm
In de Paulus Potterlaan in Helmond is een gewapende woningoverval gepleegd. Twee overvallers drongen de woning in, bedreigden de bewoners met een vuurwapen en bonden hen vast.

Man (39) opgepakt voor gewelddadige woningoverval Helmond, bewoner kreeg hartinfarct

HELMOND - Een 39-jarige man uit Venlo is maandagavond opgepakt voor een gewelddadige woningoverval in de Paulus Potterlaan in Helmond. Die werd gepleegd op maandagavond 18 november.

De daders hadden de slachtoffers vastgebonden en gingen ervandoor met enkele kostbare modeltreinen.

De verdachte is opgepakt in zijn woning in Venlo, zo meldt de politie. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de overval. 

Bewoner krijgt hartinfarct

Bij de overval op 18 november kreeg de 57-jarige bewoner een hartinfarct. Hij is een hartpatiënt. Vermoedelijk kreeg hij het infarct door de stress en de klappen die hij moest incasseren. Hij werd met een ambulance naar een ziekenhuis gebracht waar hij een bypass-operatie moest ondergaan.

Rond 21.00 uur wilde een familielid het huis verlaten via de voordeur. Als hij de deur opendoet, wordt hij het huis in geslagen.  Twee overvallers met bivakmutsen op en gewapend met pistolen drongen het huis binnen, zo vertelden de bewoners eerder aan deze krant.

Huis overhoop

De bewoners werden vastgebonden met tie wraps. Ook werden zij geblinddoekt. In ongeveer een half uur haalden de daders het huis overhoop. Een van de daders bleef bij de slachtoffers. De ander ging op zoek, aldus de politie. De daders gingen er met onder meer enkele kostbare modeltreinen vandoor.

Het opsporingsprogramma Bureau Brabant besteedde deze week aandacht aan de woningoverval. 

In samenwerking met indebuurt Helmond