Man aangehouden voor uitslaande boerderijbrand aan
Rooseindsestraat in Helmond

update + videoHELMOND - Aan de Rooseindsestraat in Helmond is woensdagmiddag brand uitgebroken in een leegstaande woonboerderij. Er is één persoon uit het pand gehaald, deze is door ambulancepersoneel onderzocht, maar daarna door de politie aangehouden op verdenking van brandstichting. 

De brandweer kwam ter plaatse met twee blusvoertuigen, twee watercontainers en een hoogwerker. Er is sprake van flinke rookoverlast. Vanwege de rookoverlast wordt geadviseerd ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te schakelen. 

Lees verder onder de foto.

Volledig scherm
Brand Helmond. © Bert Jansen

Het pand moet als verloren worden beschouwd en de brandweer laat de boerderij gecontroleerd uitbranden. Brandoverslag naar andere panden is voorkomen. 

De boerderij was eigendom van de familie Kuijpers, maar is enkele maanden geleden verkocht. De boerderij ligt naast het bedrijf JK Horsetrucks van Joan Kuijpers. In de woonboerderij is al vaker brand geweest, volgens buurtbewoners mogelijk aangestoken door baldadige jeugd. Ook daklozen zouden zich met regelmaat ophouden bij de leegstaande woonboerderij. 

Volledig scherm
Brand in Helmond. © Bert Jansen
ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Helmond