Volledig scherm

Man uit Helmond (22) zwaargewond na ernstig ongeval in Meppel, automobilist aangehouden

MEPPEL - Een 22-jarige automobilist uit Zwolle is zondagmorgen aangehouden na een eenzijdig ongeval op de Reestlaan in Meppel. Zijn bijrijder, een 22-jarige man uit Helmond, raakte bij het ongeluk ernstig gewond.

De auto van de man uit Zwolle was van de weg geraakt en raakte hierbij zwaar beschadigd. Toen de politie arriveerde zat de man uit Helmond ernstig gewond op een bankje. Nabij de plek van het ongeluk zag de politie een man staan die vluchtte toen hij de agenten zag. Deze 22-jarige man uit Zwolle werd aangehouden en hij bleek de chauffeur te zijn van de auto. De man bleek geen rijbewijs te hebben en weigerde mee te werken aan een blaastest.

De Helmonder is met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Zwolle. Ook de chauffeur is met verwondingen naar het ziekenhuis. De politie stelt een nader onderzoek in.

 1. Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald
  Interactieve graphic

  Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald

  REGIO - In een jaar tijd is het aantal wanbetalers van de zorgpremie met maar liefst 11 procent gedaald, blijkt uit door het CBS vrijgegeven cijfers van het Zorginstituut Nederland. Dat komt vooral door een versoepeling van de regels en niet zozeer doordat mensen beter in staat zijn voor hun zorgverzekering te betalen. Met name in het zuiden van Nederland heeft een stevige daling ingezet. In een aantal grotere gemeenten in het zuiden - Eindhoven, Tilburg, Den Bosch, Roermond, Middelburg - was eind 2016 zelfs sprake van ruim twintig procent minder wanbetalers dan een jaar eerder.
 2. Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

  Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

  EINDHOVEN - Bij voetbalclub Waalre is het deze zaterdagochtend even zoeken naar de AED. De elektrische defibrillator hangt niet in de kantine. Bij de kleedkamers, in een gebouwtje verderop, is alleen een EHBO-kist te vinden. Telefonische navraag bij voorzitter Toon Lavrijssen leert dat het levensreddende apparaat aan de buitenkant van de nabijgelegen sporthal hangt, op zo'n honderd meter van de voetbalvelden. Je moet het maar net weten.