Volledig scherm
Bloemen aan de Bakelsedijk in Helmond op de plek waar een 37-jarige vrouw is overleden. © Politie Helmond

Man uit Helmond aangehouden in onderzoek naar dood Mariëlle Markgraaff

HELMOND - Een bekende van de Helmondse Mariëlle Markgraaff is woensdagavond in zijn woonplaats Helmond aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de gewelddadige dood van de 37-jarige vrouw in februari. De 35-jarige man is niet de vader van haar twee kinderen met wie ze in scheiding lag, laat de politie weten. Hoe de verdachte en het slachtoffer elkaar kenden, wil de politie niet toelichten.

De Helmondse Markgraaff werd op maandagavond 22 februari rond 22.00 uur, zwaargewond en bewusteloos aangetroffen op het fietspad vlakbij het woonwagenkamp aan de Bakelsedijk door een bewoner van dat kamp.

Ze was daar op bezoek bij haar moeder en liet de hond uit. Nog voordat de ambulance arriveerde, overleed Markgraaff - moeder van twee dochters van tien en twaalf jaar - aan de gevolgen van haar hoofdwond. Het politiebericht dat de de vrouw door geweld om het leven was gekomen, liet tot het weekend op zich wachten.

Een week na haar dood ondervroeg de politie zo’n driehonderd passanten in de buurt van de plek waar Markgraaff overleed. Het leverde vier tips op. De zaak kreeg ook aandacht op de regionale tv. De politie maakte bekend dat ze zocht naar een auto die rond de tijd van haar overlijden in de buurt geparkeerd stond. Bijna een maand na haar dood werd op donderdagmiddag 17 maart nog een stuk van het Bakelse Bos tussen de wijk Rijpelberg en de wijk Dierdonk doorzocht.

Wat de tips en de zoektocht in het bosperceel opleverden en wanneer de 35-jarige verdachte in beeld kwam, wil de politie nog niet zeggen.

  1. Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

    Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

    EINDHOVEN - Bij voetbalclub Waalre is het deze zaterdagochtend even zoeken naar de AED. De elektrische defibrillator hangt niet in de kantine. Bij de kleedkamers, in een gebouwtje verderop, is alleen een EHBO-kist te vinden. Telefonische navraag bij voorzitter Toon Lavrijssen leert dat het levensreddende apparaat aan de buitenkant van de nabijgelegen sporthal hangt, op zo'n honderd meter van de voetbalvelden. Je moet het maar net weten.