Vrouwe Justitia
Volledig scherm
Vrouwe Justitia © ANP XTRA

Man uit Helmond wil vader niet
in rechtszaal

DEN BOSCH - Een jonge Helmondse man steelt de auto van zijn ouders en wil niet dat zijn vader de hele rechtszaak daarover bijwoont.

‘Ernstig verstoorde familieverhoudingen.’ Daar hield de advocaat van Fabio J. (20) uit Helmond het op, na de rechtszitting woensdag in Den Bosch. Raadsman Maarten Pijnenburg had liever meer uitgelegd en had ook liever gehad dat J. zelf opener was geweest tegen de rechtbank. Maar J. wilde niet vertellen waarom hij zó kwaad is op zijn ouders dat hij eerder dit jaar de Volvo van zijn vader ontvreemdde. Wel werd duidelijk dat hij op zijn veertiende al eens het ouderlijk huis was uitgezet.

Vrijwillig

J. vroeg de rechtbank via zijn raadsman of zijn vader uit de rechtszaal zou kunnen verdwijnen op het moment dat de moeilijke familie-relatie aan bod kwam. Vader besloot de zaal vrijwillig een tijdje te verlaten. ,,Als ik mijn zoon daarmee kan helpen..” Maar ook zonder vader in de zaal vertelde J. niet wat er speelde.

De Helmonder stond ook terecht voor het ontvreemden van een wagen na een proefrit en was in Den Bosch een keer gesnapt met een gestolen telefoon, 29,5 xtc-pil en een vuurwapen. De officier van  justitie vond de 110 dagen die hij inmiddels vastzit lang genoeg voor deze vergrijpen. Donderdag komt J. vrij.

In samenwerking met indebuurt Helmond