Volledig scherm
PREMIUM
Twee diehards bij de Rooise fietsvierdaagse: Michelle Verbij (links) en Marlène Blijlevens. © Frans Mabesoone

Marlène (79) uit Helmond diehard van Rooise fietsvierdaagse

SINT-OEDENRODE - Niet eerder telde de Rooise Fietsvierdaagse 1250 fietsers per dag. De deelnemers vormden een mengelmoes van senior tot kind en kwamen vanuit Noord-Holland, Aken, Gent en met velen uit de Rooise regio.

Marlène Blijlevens (79) drinkt vrijdag om 08.30 uur al een kopje koffie op het terras, startklaar voor de vierde dag 60 kilometer Rooise fietstocht. Vanuit Helmond heeft zij er dan al 23 fietskilometers opzitten. ,,Nee, ik rijd niet op een elektrische fiets. Dat vind ik gevaarlijke dingen. Vooral griezelig als je door los zand moet.’’ 

  1. Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Podcasts zijn het helemaal. Ooit bedacht om bestanden op te nemen in RSS-feeds, nu niet meer weg te denken uit het medialandschap. Ze gaan over nieuws, sport, kunst&cultuur, levensvragen en zelfs tieten. Over elk denkbaar onderwerp is wel een podcast te vinden. Om je wegwijs te maken door de vele gesprekken en het oeverloze geouwehoer, hebben we een geheel willekeurige lijst gemaakt met podcasts die een link hebben met Brabant. Aanvullingen zijn welkom via dit e-mailadres.

In samenwerking met indebuurt Helmond