Volledig scherm
PREMIUM
Martin van Hees bij de boiler van zijn geheel elektrische verwarming via een luchtwarmtepomp. © Fotopersburo van de Meulenhof bv

Martin uit Helmond bewijst het: bestaand huis kan betaalbaar van het gas

HELMOND - Martin van Hees opent de meterkast van zijn woning aan de rand van de Helmondse wijk Rijpelberg. Met een zaklamp schijnt hij op de traditionele, analoge stroommeter. Die draait niet vooruit maar terug, en hard ook. Van Hees tovert een glimlach op zijn gezicht. In de woonkamer ziet zijn vrouw Ine via een app op haar mobiele telefoon dat in twee maanden tijd al ruim 158 kilogram CO2 is bespaard. Ook leuk.

Martin en Ine van Hees hebben hun huis laten loskoppelen van de (gasgestookte) stadsverwarming. De hoekwoning wordt sinds begin dit jaar helemaal elektrisch op temperatuur gehouden, via een systeem met achttien zonnepanelen en een geavanceerde lucht/waterwarmtepomp, Duitse makelij. Zelfs nu de verwarming aan staat, wordt er meer stroom opgewekt dan verbruikt. „Echt duurzaam. En elke maand zijn we zeventig euro goedkoper uit”, zegt Martin van Hees licht triomfantelijk.

  1. Juf Daisy Mertens van De Vuurvogel in Helmond heeft nu al zo veel gehoord in Dubai
    Video

    Juf Daisy Mertens van De Vuurvogel in Helmond heeft nu al zo veel gehoord in Dubai

    DUBAI - Als ze nu naar huis zou moeten, is het al goed. Gaat ze al terug met een rugzak aan verhalen. Dat zei Daisy Mertens vrijdag tijdens het ochtendprogramma. Maar haar verblijf in Dubai duurt nog een paar dagen. Daar komen nog heel wat ervaringen bij. Met als apotheose de bekendmaking van de beste leraar van de wereld. Dat gebeurt zondag om 19.00 uur plaatselijke tijd (in Nederland 16.00 uur). De juf (31) van basisschool De Vuurvogel in Helmond zit bij de laatste tien.

In samenwerking met indebuurt Helmond