Volledig scherm
De hoofdingang van het Elkerliek Ziekenhuis in Helmond aan de President Rooseveltlaan. Het ziekenhuis heeft een aantal taxistandplaatsen opgeofferd om meer gehandicaptenparkeerplaatsen te creëren. © FotoMeulenhof

Meer parkeerruimte bij Elkerliek Ziekenhuis in Helmond

HELMOND - Het Elkerliek Ziekenhuis in Helmond heeft het aantal parkeerplaatsen op het terrein uitgebreid. 

De maatregel was nodig omdat patiënten en bezoekers de afgelopen winter op sommige dagen maar met moeite een plekje konden vinden. Daardoor kwamen mensen te laat op hun afspraak bij de specialist. 

Vooral automobilisten met een gehandicaptenparkeerkaart hebben nu meer mogelijkheden om hun wagen  dichterbij de ingang te zetten. Een aantal taxistandplaatsen is daarvoor komen te vervallen. In totaal zijn er 24 gratis parkeerplekken voor mindervaliden bij gekomen. 

Elf daarvan zijn te vinden langs de rotonde voor de hoofdingang aan de President Rooseveltlaan. Als deze bezet zijn, kunnen mindervaliden uitwijken naar de twaalf gehandicaptenplekken op parkeerterrein achter de slagbomen aan de Wesselmanlaan. Ook in de parkeergarage is nu een gehandicaptenplek. Voor deze plekken achter de slagbomen reiken de receptionisten in de centrale hal van het ziekenhuis op vertoon van een gehandicaptenparkeerkaart een gratis uitrijkaart uit. 

Daarnaast heeft het Elkerliek Ziekenhuis vijftig extra, reguliere parkeervlakken gecreëerd. ,,Daarvoor hebben we vooral gekeken naar de loze ruimtes op het terrein", zegt een woordvoerder. ,,Er is dus geen extra veld aangelegd, maar zowel op het terrein achter de slagbomen als in de garage konden we nog wel wat vakken maken.”

Op het terrein van het ziekenhuis zijn na de uitbreiding circa 1175 parkeervakken beschikbaar. Het ziekenhuis is van plan om daarnaast eigen medewerkers te stimuleren om vaker met de fiets naar het werk te komen. 

In samenwerking met indebuurt Helmond