Volledig scherm
Er is meerdere keren geschoten in de Jan Stevensstraat in Helmond. © Bert Jansen

Meerdere keren geschoten in Helmond na ruzie tussen verschillende personen

updateHELMOND – De schoten die buurtbewoners dinsdagavond hoorden, waren het gevolg van een ruzie tussen twee groepjes jongeren. Er zijn geen gewonden gevallen, de politie hield een 15-jarige jongen uit Helmond aan.

Een paar minuten voor tien in de avond horen omwonenden in de Jan Stevensstraat geruzie. Twee groepjes bestaande uit respectievelijk twee en drie jongeren hebben het met elkaar aan de stok. Het gaat mis vlak nadat van een van de jongens van het duo wegloopt. Van het trio trekt iemand een vuurwapen en schiet een aantal keer. Daarna vluchten de drie richting de Heistraat.

Op de straat vindt de politie later enkele hulzen. Behalve technisch onderzoek, doet zij ook buurtonderzoek. De politie weet nog niet om wie het gaat en heeft nog niemand aangehouden.

De politie ging dezelfde avond nog achter een jongen aan die vluchtte op zijn scooter. Bij de kruising van de Burgemeester van Houtlaan en de Bakelsedijk kwam hij ten val en kon de politie hem aanhouden. Het gaat om een 15-jarige jongen uit Helmond. In zijn tas zat een op een echt vuurwapen gelijkend balletjespistool. Dat is overigens niet het wapen waarmee eerder op de avond schoten werden afgevuurd.

Dochter

Een van de buurtbewoners zag het allemaal gebeuren. Nog erger, zijn 9-jarige dochter ook. “Die heeft daarna nauwelijks meer geslapen. Het waren gastjes van een jaar of achttien hier uit de buurt. Wat zij met elkaar doen, moeten ze allemaal zelf weten. Maar je gaat toch niet lopen schieten in een woonwijk waar overal kinderen wonen? Dat ga ik ze ook nog wel vertellen.”

Volledig scherm
Er is meerdere keren geschoten in de Jan Stevensstraat in Helmond. © Bert Jansen
Volledig scherm
Er is meerdere keren geschoten in de Jan Stevensstraat in Helmond. © Bert Jansen