Volledig scherm
Omaima, Jalila, Nissrine (vlnr) van het Vakcollege zien het nut van de speciale kerstviering wel in. © Jeroen Hendriks/fotomeulenhof

Meest diverse kerstviering ooit op Vakcollege Helmond

HELMOND - Sommige leerlingen gebruiken hun zelfgemaakte dromenvanger als indianentooi. De docenten van het Vakcollege Helmond vinden het best, want de jongens - de deugnieten zijn allemaal jongens - blijven keurig binnen het thema: het animisme.

Dat geloof kent een ziel toe aan alle oorspronkelijke aardse dingen: mensen, dieren, planten, bergen, rivieren en zo verder.

Het is de laatste schooldag van 2016. Vakcollege Helmond sluit het jaar af met de kerstviering. Die is ditmaal breder opgezet dan ooit. Met Joseline Jacobs en Brenda van Hoof als kartrekkers is een project opgetuigd rond religies. „Als we de kerstgedachte alleen vanuit het christelijke perspectief belichten, doen we veel leerlingen tekort”, verklaart Jacobs. „We kijken nu ook hoe andere geloven omgaan met medemenselijkheid.”

Via onder meer een quiz en workshops worden naast het animisme en het christendom nog vier religies onder de loep genomen: het boeddhisme, het hindoeïsme, de islam en het jodendom. „Ze zijn hier op school alle zes vertegenwoordigd”, aldus Jacobs. „We willen dat de leerlingen leren van elkaars geloof.”

Lees zaterdag meer in de Helmondse editie van het ED of in de digitale krant.