Volledig scherm
© Bert Jansen

Meeste slachtoffers arbeidsongevallen in omgeving industrieterrein Helmond (kaart)

HELMOND - In de omgeving van industrieterrein BZOB in Helmond (postcodegebied 5705) zijn de afgelopen 5 jaar 24 onderzoeken uitgevoerd naar arbeidsongevallen. Bij die ongevallen vielen in totaal 29 slachtoffers, waarvan twee personen zijn overleden. 11 slachtoffers liepen blijvend letsel op. Dat blijkt uit gegevens die LocalFocus via een beroep op de Wet openbaarheid van bestuur van de Inspectie SZW heeft ontvangen.

Dit is het hoogste aantal slachtoffers binnen één postcodegebied in Zuidoost-Brabant. De twee dodelijke slachtoffers vielen in augustus 2014 bij Xycarb Ceramics tijdens onderhoudswerkzaamheden aan een reactor.

De Inspectie SZW heeft in de afgelopen vijf jaar 11.533 arbeidsongevallen onderzocht in Nederland. Gemiddeld valt bij elk ongeval één slachtoffer. Ruim een kwart van de slachtoffers van arbeidsongevallen werkt in de industrie, aldus de voormalige arbeidsinspectie in een eerder dit jaar gepubliceerd rapport. Tussen 2010 en 2015 kwam drie procent van de slachtoffers te overlijden. 61 procent werd in het ziekenhuis opgenomen, maar hield geen blijvend letsel over aan het ongeval. Ruim 22 procent kwam wel met blijvend letsel te zitten.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Helmond