Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie.

Meldpunt kerk: Astens oud-pastoor Hermans mocht erfenis niet accepteren

ASTEN / DEN BOSCH  - Jos Hermans, de voormalig pastoor van Asten en huidig pastoor in Druten heeft ten onrechte de erfenis van de Astense Tonny van Empel geaccepteerd. Dat vindt de klachtencommissie van de rooms-katholieke kerk. Het advies van de commissie kan (grote) gevolgen hebben voor Hermans.

 1. Na vijf jaar definitief duidelijkheid: voormalig Astens pastoor Hermans mag erfenis van 120.000 euro houden
  Update

  Na vijf jaar definitief duidelijk­heid: voormalig Astens pastoor Hermans mag erfenis van 120.000 euro houden

  DEN HAAG/ASTEN - Na vijf jaar en diverse rechtszaken is er eindelijk juridische duidelijkheid. Voormalig Astens pastoor Jos Hermans mag definitief de erfenis van de op 24 december 2014 overleden parochiaan Tonny Van Empel-Van de Wallen houden. Nabestaanden zijn nu door de Hoge Raad in het ongelijk gesteld. De familie van mevrouw Van Empel moet nu de juridische kosten van zo’n drieduizend euro betalen.
 2. Astense pastoor Hermans en parochiaan Van Empel 'waren als een familie'

  Astense pastoor Hermans en parochiaan Van Empel 'waren als een familie'

  DEN BOSCH/ASTEN - Ze maakten samen een bootreis naar Schotland, gingen op zondagen geregeld stukken rijden ter ontspanning en maakten ook nog een uitstapje naar het Duitse Xanten. Voormalig Astens pastoor Jos Hermans, zijn inwonende gastvrouw Viktoria Janssen en de diepgelovige parochiaan Tonny van Empel-Van der Wallen waren eigenlijk als een familie. Dat zei Janssen dinsdagmiddag tijdens een getuigenverhoor bij het gerechtshof in Den Bosch over de slepende erfeniskwestie.

In samenwerking met indebuurt Helmond