Volledig scherm
Mestbedrijf Den Ouden aan de Gerstdijk in Helmond. © vrij

Mestbedrijf Den Ouden op tijd met plan voor minder stank in Helmond

DEN BOSCH - Mestbedrijf Den Ouden heeft op tijd bij de provincie aangegeven hoe de stankoverlast van de fabriek in Helmond het beste kan worden teruggedrongen. De onderneming moest uiterlijk vandaag met een voorstel komen. Over de inhoud kan de provincie nog niets zeggen. Het plan wordt bestudeerd door de Omgevingsdienst (ODZOB).

De Helmondse fabriek van Den Ouden bevindt zich op industrieterrein BZOB, aan de zuidkant van de stad. De onderneming veroorzaakt geregeld stankoverlast in de omgeving, met name in de nabijgelegen wijk Brouwhuis. De leiding van Den Ouden heeft verbeteringen aangekondigd.

  1. Drie jonge Roemenen in Deurne opgepakt na overvallen op hoogbejaarden bij pinautomaten
    PREMIUM

    Drie jonge Roemenen in Deurne opgepakt na overvallen op hoogbejaar­den bij pinautoma­ten

    DEN BOSCH - Drie jonge Roemenen hebben volgens het Openbaar Ministerie (OM) zeker 26 keer hoogbejaarde mensen overvallen bij pinautomaten. Ze maakten honderden euro’s per keer buit. Een advocaat had een opvallend betoog: zijn cliënt kan er niks aan doen, want is als Roma opgevoed met het idee dat misdaad mag. Dat zei de advocaat vrijdagochtend bij de rechtbank in Den Bosch, tijdens een voorbereidende zitting.

In samenwerking met indebuurt Helmond