Volledig scherm
PREMIUM
De wandeling door de binnenstad van Helmond, met Tommie Niessen (r) © Fotomeulenhof

Met zorgblogger Tommie Niessen de binnenstad van Helmond in

HELMOND - Een wandeling door de binnenstad, met zorgblogger Tommie Niessen als publiekstrekker. Die ‘beweegactiviteit’ werd maandagochtend georganiseerd door stichting Jibb in Helmond. Het ED zette ook zijn beste beentje voor. 

Gerard Feijen, medewerker van Jibb, heeft zijn trainingspak aan en deelt hier en daar ‘de beste wensen’ uit. Het miezert buiten, maar hij heeft er zin in. Deze ochtend staat er een wandeling op het programma door de Helmondse binnenstad. Ondertussen loopt het aardig vol in wijkhuis De Fonkel aan de Prins Karelstraat. Met mensen die in de buurt wonen, maar ook met ‘volk van buiten’. Jibb Helmond, de stichting die sport- en beweegactiviteiten in de stad organiseert,  strikte dit keer niemand minder dan zorgblogger Tommie Niessen. Eerder was er al de Berry van Aerle-wandeling; een groep enthousiastelingen ging toen met de oud-voetballer op pad in Helmond-West. Het doel van Jibb: mensen in beweging krijgen en de saamhorigheid vergroten.  Wandelen en buurten, kortom. De afstand? Altijd een kilometer of vier. 

  1. Pleegouders haken af door gebrek aan begeleiding en nazorg
    PREMIUM

    Pleegou­ders haken af door gebrek aan begelei­ding en nazorg

    EINDHOVEN - Ruim veertien procent van de pleegouders haakt elk jaar af. 52 Procent van de pleegouders die meewerkten aan een onderzoek van het Nederlands Jeugdinstituut, de Nederlandse Vereniging voor Pleeggezinnen en Jeugdzorg Nederland, zijn gestopt door problemen met het pleegzorgsysteem of omdat ze het gevoel hadden dat professionals hen onvoldoende serieus namen. Er is werk aan de winkel om de opvang van deze kwetsbare groep te kunnen blijven garanderen.

In samenwerking met indebuurt Helmond