Volledig scherm
Opbouwwerker Leo Litjens van de LEVgroep geeft uitleg over het Markiesveld aan het college van B&W. Voorzitter van de wijk raad Willem Zerstegen (rode paraplu) houdt de werktekening vast. © Ton van de Meulenhof

Mogelijk Cruyff Court in Helmond-West

HELMOND - De Helmondse wijk Helmond-West krijgt mogelijk ook een Cruyff Court. Zo’n klein, omheind voetbalveldje van kunstgras is voorzien aan het Distelveld.

De gemeente Helmond is in overleg met de Johan Cruyff Foundation, de stichting die de trapveldjes aanlegt. Helmond kent al één Cruyff Court, gelegen aan de Hermelijnstraat. Een datum voor de opening van de tweede is nog niet bekend.

Aan het Markiesveld in Helmond-West is nog voor de kerstvakantie wel een andere speelvoorziening klaar. Aan het pleintje zijn werkzaamheden begonnen om het braakliggende terrein om te toveren in veld met speeltoestellen, bankjes, een omheinde hondenuitlaatstrook en een verhard speelveldje. Dit kan in de winter eventueel dienstdoen als ijsbaan. Op dit moment ligt er een voetbalveldje op het Markiesplein. Dat blijft, maar wordt een kwartslag gedraaid.

Sociale veiligheid verbeteren
Dinsdagmiddag nam het Helmondse gemeentebestuur een kijkje in Helmond-West. Tijdens het wijkbezoek kregen burgemeester Elly Blanksma en haar wethouders tekst en uitleg over de laatste vernieuwingen van het stadsdeel. Helmond-West, waaronder het Haagje, is de laatste jaren grondig gerenoveerd dan wel herbouwd.

Nu de wijk zo goed als af is, wil de wijkraad Helmond-West de sociale veiligheid verbeteren. Zo is het de bedoeling dat Helmond-West vijf teams voor buurtpreventie krijgt. Die zijn er nu niet, terwijl bijvoorbeeld het aantal inbraken in de wijk toeneemt. Dit jaar nog vinden de eerste bijeenkomsten plaats om wijkbewoners enthousiast te maken om zich aan te melden voor buurtpreventie.