Volledig scherm
© Thinkstock

Mogelijk sociale verzekeringsfraude en prostitutie in Helmondse horecalocaties

HELMOND - Drie horecalocaties in Helmond hebben hun zaken niet op orde.

Een controle vrijdagavond wees op mogelijke sociale verzekeringsfraude, prostitutie en geconstateerde onregelmatigheden in de boekhouding. De controle is uitgevoerd door het Peelland Interventie Team (PIT), waarin onder meer gemeente, veiligheidsregio, omgevingsdienst en de voedsel- en warenautoriteit samenwerken.

Over de drie locaties wil de gemeente slechts kwijt dat ze in de nabije omgeving van de Ameidewal liggen. Nader onderzoek volgt nog naar de mogelijke sociale verzekeringsfraude en prostitutie.

  1. Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald
    Interactieve graphic

    Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald

    REGIO - In een jaar tijd is het aantal wanbetalers van de zorgpremie met maar liefst 11 procent gedaald, blijkt uit door het CBS vrijgegeven cijfers van het Zorginstituut Nederland. Dat komt vooral door een versoepeling van de regels en niet zozeer doordat mensen beter in staat zijn voor hun zorgverzekering te betalen. Met name in het zuiden van Nederland heeft een stevige daling ingezet. In een aantal grotere gemeenten in het zuiden - Eindhoven, Tilburg, Den Bosch, Roermond, Middelburg - was eind 2016 zelfs sprake van ruim twintig procent minder wanbetalers dan een jaar eerder.