Amsterdammer Fred T. (links) met Helmonder Ad K. in de Amsterdamse rechtbank. De twee zouden een drugscrimineel hebben geliquideerd. De zaak speelt vooral rond k. die de moord bekende tegen een undercover-agent.
Volledig scherm
PREMIUM
Amsterdammer Fred T. (links) met Helmonder Ad K. in de Amsterdamse rechtbank. De twee zouden een drugscrimineel hebben geliquideerd. De zaak speelt vooral rond k. die de moord bekende tegen een undercover-agent. © Adrien Stanziani

Moordbekentenis van Helmonder Ad K. ‘doorgesnoven dronkenmanspraat’

AMSTERDAM - Een geboren opschepper. Met een onbedwingbare neiging te liegen. Doorgesnoven dronkemanspraat. Niks dan onzinverhalen. Met brede halen fileerde advocaat Vito Shukrula dinsdagochtend in de Amsterdamse rechtbank zijn eigen cliënt Helmonder Ad K. Met de beste bedoelingen natuurlijk: diens bekentenis van een moord moest van tafel, net als de strafeis van 17 jaar cel.

  1. Moorden zonder lijk zijn lastig, maar toch gaan de daders vaak achter tralies
    PREMIUM

    Moorden zonder lijk zijn lastig, maar toch gaan de daders vaak achter tralies

    HELMOND - Ze komen minder voor dan je zou denken. Moordzaken zonder lijk. De afgelopen twintig jaar kwam een handjevol voor de rechter. Met uiteindelijk wel allemaal veroordeling, hoewel een man eerst was vrijgesproken, een tweede later alsnog vrij mocht en een derde dader ongrijpbaar is. Kan Helmonder Ad (‘de Rat') K. nu ook in dat lijstje? Dat zal niet makkelijk gebeuren, blijkt uit een vergelijking.

In samenwerking met indebuurt Helmond