Amsterdammer Fred T. (links) met Helmonder Ad K. in de Amsterdamse rechtbank. De twee zouden een drugscrimineel hebben geliquideerd. De zaak speelt vooral rond k. die de moord bekende tegen een undercover-agent.
Volledig scherm
PREMIUM
Amsterdammer Fred T. (links) met Helmonder Ad K. in de Amsterdamse rechtbank. De twee zouden een drugscrimineel hebben geliquideerd. De zaak speelt vooral rond k. die de moord bekende tegen een undercover-agent. © Adrien Stanziani

Moordbekentenis van Helmonder Ad K. ‘doorgesnoven dronkenmanspraat’

AMSTERDAM - Een geboren opschepper. Met een onbedwingbare neiging te liegen. Doorgesnoven dronkemanspraat. Niks dan onzinverhalen. Met brede halen fileerde advocaat Vito Shukrula dinsdagochtend in de Amsterdamse rechtbank zijn eigen cliënt Helmonder Ad K. Met de beste bedoelingen natuurlijk: diens bekentenis van een moord moest van tafel, net als de strafeis van 17 jaar cel.

 1. Heeft Helmonder echt Amsterdamse coke-baas doodgeschoten en door shredder gegooid?
  PREMIUM
  ACHTERGROND

  Heeft Helmonder echt Amsterdam­se coke-baas doodgescho­ten en door shredder gegooid?

  HELMOND - Jazeker was hij een zware jongen. Hij had ooit een grote naam neergelegd. Voor diens kop geknald, ondergespit en beton op het lijk gestort. Dat later weer opgegraven en door de shredder gegooid. Dus hij wist van wanten. Dat praatje zou Ad K. (50) geen mooie klus van wat boeven opleveren, maar alsnog een arrestatie. Maandag begint de vijfdaagse rechtszaak. Beschuldiging: moord.
 2. Moorden zonder lijk zijn lastig, maar toch gaan de daders vaak achter tralies
  PREMIUM

  Moorden zonder lijk zijn lastig, maar toch gaan de daders vaak achter tralies

  HELMOND - Ze komen minder voor dan je zou denken. Moordzaken zonder lijk. De afgelopen twintig jaar kwam een handjevol voor de rechter. Met uiteindelijk wel allemaal veroordeling, hoewel een man eerst was vrijgesproken, een tweede later alsnog vrij mocht en een derde dader ongrijpbaar is. Kan Helmonder Ad (‘de Rat') K. nu ook in dat lijstje? Dat zal niet makkelijk gebeuren, blijkt uit een vergelijking.

In samenwerking met indebuurt Helmond

 1. Onbemande helikopter maakt historische eerste vlucht op Mars
  Play

  Onbemande helikopter maakt histori­sche eerste vlucht op Mars

 2. Kritiek op Radio 538-feest in Breda: '10.000 man is te veel'

  Kritiek op Radio 538-feest in Breda: '10.000 man is te veel'