Volledig scherm
© Thinkstock

Moskeeën uit regio veroordelen aanslag in Parijs

EINDHOVEN/HELMOND - Moskeeën in de regio veroordelen de aanslag op Charlie Hebdo in Frankrijk. „Wij keuren deze laffe terreurdaad af”, stellen de vier Helmondse moskeeën vrijdag in een gezamenlijke verklaring.

Directeur Nasr El Damanhoury van de Eindhovense Waqf-moskee spreekt woorden van gelijke strekking. ,,Iedereen vindt wat er gebeurd is afschuwelijk en niet menselijk. Het heeft ook niks met de islam te maken, aldus El Damanhoury.

Overleg
Eindhovense moskeeën komen vrijdagmiddag bij elkaar om te overleggen. Daarbij komt ook de vraag aan de orde of extra beveiliging van de moskeeën nodig is. "We gaan daarover ook praten met de wijkagent, stelt El Damanhoury. Tot nu toe is bij de Waqf-moskee geen sprake van extra veiligheidsmaatregelen. ,,We bestaan al 25 jaar en hebben een goede band met de buren, stelt de directeur.

Oproep tot saamhorigheid
De Helmondse moskeeën roepen op tot saamhorigheid. ,,Deze oproep doen we niet alleen nu. We deden die al en zullen die blijven doen. We zien de aanslag ook als een aanslag op ons geloof en op de democratie waar wij in onze samenleving voor staan."
De daders van de aanslag op Charlie Hebdo riepen dat ze de profeet Mohammed kwamen wreken en behoren waarschijnlijk tot een extremistische islamitische groepering.