Volledig scherm
PREMIUM
Het complex van mestverwerker Den Ouden aan de zuidkant van Helmond.

Na zomer weer stanktests bij Den Ouden en Coppens in Helmond

HELMOND - Mestverwerker Den Ouden en diervoedingsproducent Coppens gaan komend najaar in Helmond weer testen met nieuwe technieken om hun stankoverlast terug te dringen. Aan het project werkt ook een Chinese universiteit mee.

Den Ouden en Coppens zitten op industrieterrein BZOB aan de zuidkant van Helmond. Met name de eerste onderneming veroorzaakt al jaren stankoverlast, vooral in de wijken Brouwhuis en Rijpelberg. De provincie trad daar vorig jaar tegen op via zogeheten maatwerkvoorschriften: Den Ouden moest de schoorsteen aanpassen en mocht alleen nog doordeweeks mestkorrels produceren. Het bedrijf stapte naar de rechter maar verloor.

  1. Optocht Son en Breugel verzet naar dinsdag; Valkenswaard en Heeze gaan zondag niet door
    Update!

    Optocht Son en Breugel verzet naar dinsdag; Valkens­waard en Heeze gaan zondag niet door

    EINDHOVEN - Na Valkenswaard en Eindhoven zijn ook de optochten in Heeze en Son en Breugel van zondag afgelast. De Krutjesrapers verplaatsen hun stoet naar carnavalsdinsdag. Het is de eerste optocht die verzet wordt vanwege de slechte weersomstandigheden. De tochten in Valkenswaard en Weert gaan zondag ook niet door. Alle andere carnavalsstoeten gaan vooralsnog wel door, soms in aangepaste vorm om het risico van rukwinden te beperken. In Maarheeze hebben de wagenbouwers zaterdagmiddag grote moeite om de onderdelen van de praalwagens in elkaar te zetten door de harde wind.

In samenwerking met indebuurt Helmond

Poll

Natuurlijk heet Helmond tijdens carnaval ...

Natuurlijk heet Helmond tijdens carnaval ...

  • Keiebijtersstad (29%)
  • Kattegat (28%)
  • Keiestad (44%)
1274 stemmen