Volledig scherm
PREMIUM
Lambert Cox op het hoogste punt van De Groene Punt. © FotoMeulenhof

Natuur in De Groene Punt in Helmond: ‘Gewoon versterken wat er al is’

HELMOND - Natuurliefhebber Lambert Cox weet wat er moet gebeuren met het geïsoleerde gebied Varenschut-Zuid in Helmond. Op excursie in ‘De Groene Punt’.

Lambert Cox is op de fiets. De 68-jarige Helmonder heeft een tas vol plattegronden en documenten bij zich. Die hebben stuk voor stuk betrekking op dit gebied: ‘De Groene Punt’ in Helmond, de driehoek tussen de Zuid-Willemsvaart, kanaalomleiding en Rochadeweg. Eerste stop: Veldbeemd, vooraan. „Hier zitten vier hondenverenigingen”, zegt Cox. „Pal hierachter ligt een particulier terrein. Ruwe natuur. Niks aan doen. Aan de overkant zie je mais. Daar was vroeger de vuilstort. De grond is nog vies, maar het is veel te duur om die helemaal schoon te maken.”

  1. Fandag Helmond Sport: handtekeningenjagers tussen de marktkramen
    PREMIUM

    Fandag Helmond Sport: handteke­nin­gen­ja­gers tussen de marktkra­men

    HELMOND - Hij kon een jaar geleden nog in de massa opgaan wanneer hij over de Helmondse markt struinde, maar anoniem rondwandelen is er op een zonovergoten zaterdagmiddag even niet bij voor Sander Vereijken. Voor de watervlugge vleugelaanvaller is het als nieuwbakken speler van Helmond Sport handtekeningen uitdelen en selfies maken geblazen in hartje Helmond. Met zijn ploegmakkers begeeft Vereijken – direct herkenbaar aan de warming up-kleding van zijn club – zich op zaterdag tussen het winkelende publiek.

In samenwerking met indebuurt Helmond