Volledig scherm
Schaapsherder-in-opleiding Luc Teeuwen met zijn kudde bij de Stiphoutse bossen afgelopen juni. © Meulenhof

Neem een kijkje bij de schapen in het Stiphoutse Bos in Helmond

HELMOND - Wie nieuwsgierig is wat de 250 schapen in het Stiphoutse Bos precies bijdragen aan de natuur, kan zaterdag 8 september komen luisteren naar een schaapsherder van stichting Het Kempisch Heideschaap. 

Die geeft die middag tekst en uitleg over de kudde. Om 14.30 uur begint de presentatie aan de oostkant van het Kamerven. Die plek is bereikbaar vanaf de Wiebiegenweg in Helmond of de Lieshoutseweg in Nuenen. 

Na afloop kunnen bezoekers deelnemen aan een excursie door de bossen. Bosgroep Zuid Nederland vertelt onder meer over de aanleg van waterverbindingen tussen enkele vennen.

  1. Mierlo-Houtse leerlingen herdenken bevrijding: 'Juf, die jongen was twintig'
    PREMIUM

    Mier­lo-Hout­se leerlingen herdenken bevrijding: 'Juf, die jongen was twintig'

    HELMOND - Hij laat een stuk van een opengeklapte raket zien, een Brits munitiekistje met granaatscherven en een plank met zo’n scherf erin. „Komt hier uit het dak.” Hij wijst ook op de sporen van kogels in de voorgevel van zijn huis. Als het gaat over de Tweede Wereldoorlog is het belangrijk om alles zo tastbaar mogelijk te maken, weet Mario Coolen. Zeker bij kinderen. „Déze Engelse soldaten zijn dáár op het spoor gestorven.”

In samenwerking met indebuurt Helmond