Volledig scherm
© Bert Jansen

Neergestoken agent in Helmond buiten levensgevaar, 21-jarige verdachte opgepakt

VIDEO'SHELMOND - Een Helmondse politieagent is donderdagmiddag rond 13.30 uur in zijn hals gestoken in een woning aan de Kasteel-Traverse in Helmond. Het slachtoffer is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht en direct geopereerd. Hij is buiten levensgevaar. 

De 21-jarige verdachte is aangehouden en naar het politiebureau vervoerd. Het gaat om de bewoner van het huis waar het incident gebeurde. De politie was met 8 politieauto's en 2 ambulances ter plekke. De steekpartij vond plaats bij een woning in een appartementencomplex aan de kasteel Traverse in Helmond.

Het slachtoffer was met een collega voor conflictbemiddeling bij de woning, toen hij plotseling door de bewoner met een mes werd aangevallen en gestoken. De verdachte kon door het gebruik van pepperspray en onder dreiging van een dienstwapen worden overmeesterd. Wat de man bezielde is nog onduidelijk, dat wordt verder onderzocht. Het gebied rondom het appartementencomplex was enige tijd afgezet.

In reactie op het incident, zei burgemeester Blanksma van Helmond: “Het is verschrikkelijk wat zich vanmiddag in het centrum van Helmond heeft afgespeeld. Als burgemeester sta ik voor mijn politie en ik vind dat elke agent in onze stad onder normale omstandigheden zijn of haar werk moet kunnen doen. Geweld tegen mensen die onze veiligheid bewaken is onacceptabel, laat staan in deze hevigheid. Mijn gedachten gaan uit naar de gewonde agent die ik zal bezoeken op het moment dat dat mogelijk is.” 

Volledig scherm
© ED
Volledig scherm
© ED
ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Helmond