Volledig scherm
De Kerkstraat in Helmond. Helemaal links op de foto lampenwinkel De Louw-Van der Zanden. © ED

Nóg een nieuw restaurant aan de Kerkstraat in Helmond

HELMOND - In de Kerkstraat in Helmond opent binnenkort een vierde restaurant. Dat komt op de plek waar nu lampenwinkel De Louw-Van der Zanden is gevestigd. Het pand is aangekocht door de uitbaters van Stadsherberghe De Kei: Ruud van den Heuvel, Has Prinsen en bedrijfsleider Kevin van Veghel. De drie krijgen op 1 april de sleutel. 

Van den Heuvel wil nog niet verklappen wat voor soort restaurant hij gaat beginnen. „Daar denken we nog volop over na. We hebben wel ideeën, maar we willen er pas mee naar buiten komen als we er helemaal zeker over zijn.” Van den Heuvel wil wel zeggen dat boven het nieuwe restaurant woonruimte komt.

Restaurantstraatje

Met de komst van het nieuwe restaurant krijgt de Kerkstraat steeds meer het karakter van een 'restaurantstraatje'. „Dat is ook precies wat we beogen,” aldus Van den Heuvel. „De straat heeft potentie, gezien de ontwikkelingen in het centrum, waar steeds meer horeca komt en meer mensen gaan wonen. 

De Kerkstraat kent al de Italiaanse lunchroom Belloni en de restaurants Mostar Grill (Balkan en Mediterraans) en Roka (Japans). Een deur verder opent dit voorjaar het nieuwe Italiaanse restaurant van Il Borgo-eigenaar Hugo Molleman. Molleman roept ook al jaren dat de Kerkstraat een 'eetstraat' moet worden, naar het voorbeeld van de Korte Putstraat in Den Bosch.

De uitbaters van café De Kei (dat aan de Kasteellaan ligt) springen hierop in. „We zochten al jaren naar een geschikte plek. En de lampenwinkel is echt een heel mooi pand,” aldus Van den Heuvel.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Helmond