Volledig scherm
Halve van Helmond © RV

Nieuw hardloop- en wandelevenement: de Halve van Helmond

HELMOND - Helmond krijgt een nieuw hardloop- en wandelevenement: de Halve van Helmond. De eerste editie vindt plaats op zondag 19 april. Zoals de naam aangeeft, staat de halve marathon centraal.

De Halve van Helmond is de opvolger van Rondje Brandevoort en de Nightrun. Dat laatste evenement werd in 2018 voor het laatst gehouden. Rondje Brandevoort beleefde afgelopen najaar zijn twaalfde editie. Organisator Lopersgroep Brandevoort liep tegen hetzelfde probleem aan als de Helmondse Atletiek Club (HAC) eerder met de Nightrun: te weinig mankracht. „Daarom hebben we na de laatste editie aangeklopt bij HAC, met het idee om de krachten te bundelen”, zegt Elly Rijkers van de organisatie van ‘de Halve’.

Uitbouwen

Het nieuwe evenement wordt dus gedragen door de Lopersgroep Brandevoort en HAC. Er is een aparte stichting voor opgericht. Die wil de Halve van Helmond uitbouwen tot een wedstrijd met regionale aantrekkingskracht. Rijkers: „Daarom zijn we ook in april gaan zitten. Dan zijn er hier in de omgeving niet veel van zulke evenementen. Met het Rondje Brandevoort zaten we erg dicht op de marathon van Eindhoven.” De organisatie van ‘de Halve’ mikt voor dit jaar op 1000 deelnemers als totaal voor alle afstanden.

Hardlopers kunnen naast de halve marathon (21,1 kilometer) ook kiezen voor afstanden van 5 en 10 kilometer. Verder zijn er een bedrijvenloop, een scholierenloop en een kidsrun. Voor wandelaars is er een tocht van 15 kilometer uitgestippeld. Het parcours loopt door Stiphout en Brandevoort en start- en finishplaats is sportpark Molenven, de thuisbasis van HAC. Meer informatie en inschrijven via deze website.

In samenwerking met indebuurt Helmond