Nieuw in Speeltuin Helmond-West: klauteren in betonsilo’s

videoHELMOND - Kinderen die komende zondag bij de start van het nieuwe seizoen Speeltuin Helmond-West bezoeken, kunnen zich uitleven op een nieuw speeltoestel. De basis bestaat uit twee betonsilo’s.

Het is in alle opzichten een blikvanger, het nieuwste speeltoestel van Speeltuin Helmond-West aan de Arbergstraat. Het bestaat uit twee okergele betonsilo’s met daaraan vast onder meer een glijbaan, klimtunnel, loopbrug en verrekijkers. Het toestel staat achterin de speeltuin, vlak bij het fietspad langs het spoor.

Speeltuin Helmond-West bestaat zestig jaar. Om die verjaardag te markeren werd gezocht naar een bijzonder speeltoestel om aan de collectie toe te voegen. „We wilden iets unieks”, zegt secretaris Hans van Bussel. „Dat is gelukt; zoiets staat in Nederland nog nergens.”

In 44 jaar nog niet gezien

Die bewering wordt onderschreven door Jan Schoolen van speeltoestellenbouwer Nijha uit Lochem. Zijn firma bouwde de twee originele (witte) betonsilo’s om tot speeltoestel. „Ik werk al 44 jaar bij Nijha en heb zoiets nog niet eerder voorbij zien komen.” Uiteraard is de nieuwe aanwinst gecertificeerd als speeltoestel. Het ding voldoet aan alle (veiligheids)eisen.

Komende zondag gaat Speeltuin Helmond-West dus weer open. Zoals gebruikelijk geldt tijdens die eerste dag van het nieuwe seizoen: gratis entree. De zestigste verjaardag van de speeltuin is op 13 juni. „Dan geven we een verjaardagsfeest voor kinderen”, aldus Van Bussel. „Tijdens dit jubileumjaar houden we elke maand een activiteit, in samenwerking met andere organisaties, bijvoorbeeld het IVN en JIBB+.”

Medewerkers van speeltoestellenbouwer Nijha zijn bezig met de loopbrug die tussen de twee silo's moet komen. De omgebouwde betonsilo's vormen de basis van het nieuwe speeltoestel van Speeltuin Helmond-West.
Volledig scherm
Medewerkers van speeltoestellenbouwer Nijha zijn bezig met de loopbrug die tussen de twee silo's moet komen. De omgebouwde betonsilo's vormen de basis van het nieuwe speeltoestel van Speeltuin Helmond-West. © DCI Media

In samenwerking met indebuurt Helmond